Werkwijze

image

Jaarlijks produceren wij zo'n 4,1 miljoen kilo trostomaten. Voordat deze tomaten verkocht kunnen worden, moeten er veel verschillende handelingen uitgevoerd worden. Op deze pagina leest u onze werkwijze.

Wij telen het hele jaar rond heelijke, gezonde minicherrytomaten. Deze tomaten worden geoogst in kisten die op oogstkarren staan, die vervolgens met behulp van een kettingbaan naar de verwerkingshal worden getransporteerd. De kisten worden automatisch van de oogstkar gehaald en op een pallet gezet. Op een pallet gaan 108 kisten, dit weegt in totaal ongeveer 600 kg. We verwerken op één dag 30 tot 50 pallets tomaten, dit is gelijk aan ongeveer 24.000 kilo tomaten!

Al onze karren zijn geheel 'track and traceable', wat inhoudt dat er van elke kar precies bekend is welke medewerker deze tomaten geoogst heeft, op welke plek in de kas en op welke dag en tijd ze geoogst zijn. Dit zorgt voor de mogelijkheid om goede controle door te voeren, wat de kwaliteit van ons eindproduct ten goede komt.